fredag 15 juli 2011

Att lära sin häst piaff/passage



Han är ju för fantastisk att rida Andreas Helgstrand. Älskar att kolla på extremt begåvade ryttare, är ju en fröjd för ögat att se. Likadant älskar ajg att se då folk gör passage och piaff, tycker det är för himla häftigt! Vill också lära min häst det, haha! Höga mål... Men har faktiskt ingenaning hur man lär en häst sådant på rätt sätt. Man har ju alltid hört och sett hur folk gör. Många som håller på med akademisk ridkonst börjar ju med detta innan allt annat. Men vore jätte roligt att få lära sig och få lära sin häst, inte så många ridtravare som kan piaff och passage! ;)

4 kommentarer:

  1. Det krävs extrem samling och bärighet, och jag har hittils inte sett många travare alls kunna vinkla sina bakben så som behövs tack vare hur de är byggda. Så det är nog drf de är så få som kommit dit. :)

    SvaraRadera
  2. SV: hon är en liten häst och ganska nätt i typen och har kortare bett än mina båda ponnyer :P men de har fasta ringar å andra sidan

    SvaraRadera
  3. Tycker också att det är as häftigt med piaff och passage, framför allt piaff! Ser så, mäktigt ut! :D

    SvaraRadera
  4. Penny har börjat ta några piaff steg,vi tränar ju dressyr för en tränare som har tagit det "bästa" & "klokaste" ifrån det akademiska . Så att ja,det går med mycket arbete! Har även fått till några terre á terre steg,krävs ju som du säger massa styrka men så svårt är de inte att lära dom. Gör hon ett steg i piaff är jag nöjd,sen är det ju bara att arbeta vidare på de :)

    SvaraRadera