onsdag 11 januari 2012

Extremt bra hästfilmer från youtube..



Jag får en sådan kick av att se dessa videos. Älskar att se helt otroliga hästvideos på youtube, dessa får verkligen en att inse vilka otroligt mäktiga djur vi har att göra med. Vilka utmaningar vi ger oss in på, vilka uppoffringar vi gör, vilka modiga människor vi är. Hamburgare, passar bäst på mackan? Vem har inte hört någon dragit den klassiken om hästar? Jag räcker högt upp min hand, men tror inte de människor förstår vilka risker vi utsätter oss för, hur mycket dessa djur väger, vilken kraft de har, vad de har gjort egentligen för att hamna i historie böckerna, hur lite det krävs för en häst att ta över taget då vi rider, leder och allmänt hanterar dem.. Men de gör inte de, istället de lyssnar och gör vad vi säger igenom små signaler som en okunnig inte ser/förstår. Det kallar jag respekt.

Man kan fråga sig om dessa människor som anser att hästar passar sig bäst på mackan, själv vågar hoppa ett hinder på 1,60m? Om dessa människor kan få en häst att dansa efter signalerna som de inte ser eller förståt när andar rider? Om de förstår hur glada de gör oss som faktiskt älskar dessa djur? Hur mycket jobb och tid vi lägger ner och om inte pengar.. Tror bara de helt enkelt inte förstår, men vi vet hur det känns att känna vinden igenom vårat hår en varm sommardag, frihet, känslor, kärlek, vårt liv.... Dessa djur är helt enkelt unika, bara förstå.. Alla tycker vi olika och denna sport, som vissa inte ens kallar sport är en av världens mest utövade sporter. Dessa djur har gett mig så mycket... Så obeskrivligt... Går bara inte att förklara...

Så efter sett videos om dessa vackra fyrbenta vänner så längtar jag ännu mer efetr Speedy. Vilken inspiration man får av dessa videos, man blir nästan lite rörd i vissa filmer.. VÄRLDENS VACKRATSE & BÄSTA DJUR!!! Snart är bästaste och finaste Speedy hääääääääääärrrr!!!!!! Den 29 januari så åker vi och hämtar och kör honom till Stockholm... "Är vi inte framme snart"? ;) haha!!

2 kommentarer: